Wat ga jij doen?

Beste lezer,

Afgelopen zomer kwamen een aantal topbestuurders op de noordpool tot het inzicht dat er door en met hun bedrijven nu echt stappen gezet moeten worden om de opwarming van de aarde te beperken.

In de nieuwsprogramma’s hoor ik steeds de vraag “wat gaat de nieuwe regering doen om de doelstellingen van het klimaatakkoord te realiseren?”.

Vorige week kwam daar nog bij dat door de uitspraak van de rechter in de zaak die door milieudefensie werd aangespannen er binnen 2 weken maatregelen moeten worden aangekondigd om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Allemaal mooi natuurlijk, maar uiteindelijk komen hier allemaal plannen en maatregelen uit voort die ons als individu zullen raken. En dat zullen niet allemaal prettige of vrijblijvende maatregelen zijn. Op verschillende terreinen zullen we ons huidige gedrag moeten aanpassen.

Nu is natuurlijk de vraag of wij moeten afwachten tot die maatregelen genomen zijn, of dat wij nu al zelf kunnen beginnen met het zetten van stappen. Hoe zit het met de energievoorziening thuis, is die al groen, duurzaam of ben je zelfs al zelfvoorzienend?

En je mobiliteit, wat is jouw alternatief als er CO2 uitstoot restricties zouden komen? Kun je ook op de fiets je werk bereiken, ga je carpoolen met iemand met een elektrische auto, kun je vaker thuiswerken?

Misschien is het een goed idee om een maand lang al die alternatieven eens uit te proberen. Te ervaren wat dit betekent voor je dagritme, je CO2 uitstoot, de kosten in tijd en geld, je vitaliteit. Wacht jij af tot het allemaal ineens anders moet, of start je alvast en bereid je je voor?

Van 3 oktober tot 2 november biedt het Low Car(bon) Diet je een mooie gelegenheid om je eigen mogelijkheden te onderzoeken en te ervaren wat de effecten zijn. 

Deelname staat open voor iedereen. Via de organisatie voor wie je werkt, of individueel door je bij http://www.lowcardiet.nl/aanmelden onder de organisatienaam: “De ZP’ers”.   De deelnamekosten zijn €29,50 (excl btw).  Er zijn ook mogelijkheden om je met een kleine groep (bedrijventerrein, straat, buurt, familie, afdeling, tennisvereniging, zangkoor etc etc) aan te melden. Neem daarvoor contact op met info@mobiliteitsshop.nl of bel met 088 9343433.

In de voorjaarseditie van het Low Car Diet deden de ZP’ers voor het eerst mee, en wisten direct een 3e plaats in het totaal klassement te veroveren. Die plaats willen we graag verdedigen of verbeteren!

Om deelname extra aantrekkelijk te maken kunnen we je ook een aantal voordelen bieden

  • Korting op de daghuur van een elektrische auto van Autohopper
  • Korting op de maandhuur van een e-bike
  • Een aantal kortingsbonnen voor reizen met de NS
  • Een korting van €5 op je deelnamekosten voor elke andere deelnemer die jij weet te werven.
  • Gratis toegang tot het slotevent.
  • De hoogst geclasseerde ZP’er mag een weekend gratis in een Tesla rijden.

Wacht je af of doe je mee??

Bart Dik, Mobiliteitsshop

Captain de ZP’ers

Category : Blogs
Tags :